ladybee's FotoPage

By: Lyd diana

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Saturday, 22-Dec-2007 13:01 Email | Share | | Bookmark
Happy Faces @ Zufri+Intan's Wedding

dapat port yg teduh utk makan2
bapak pengantin
bapak
View all 8 photos...
pukul 1.00 tghari - 2.00ptg..tunggu2 pengantin..tapi tak sampai2..so dalam entry ni, tak dapat laa nak tunjuk gambar pengantin.. cuma ada kami2 je..majlis di Sungai Petani ni diadakan dalam suasana meriah.. cuma cuaca panas sket, jadi kami tak byk bergerak..cuma dok kat meja makan je sampai la time nak balik, jam 2.30 ptg tu.


Friday, 21-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Hari Raya Korban 2007

ni lembu no 1
tumbangkan lembu
selamat dikorbankan
View all 8 photos...
Tahun ni..dua2 hari raya kami ada kat Alor Star..
Atas sebab-musabab yang tak dapat nak di elak..tak dapat la nak bergilir raya kat puchong
.. tapi xpa...berkorban sikit tahun ni...

Lembu sampai awal2 pagi ..jadi lepas subuh, kami terus g rumah pakcik yang jadi tempat sembelihan tahun ni.
org2 lelaki bergotong royong menyiapkan pelbagai menda.. daripada persediaan tempat sembelih, siapkan khemah utk lapah lembu, tunggu lembu sampai, tolong tambat, termasuk la tolong kejar lembu no.3 yang terlepas hari tu hehehe..
org2 pompuan pulak, mcm biasa..dok ramai2 kat dapur..tolong makcik siang sayur, bawang n masak nasi, sementara tunggu bahagian lembu yang akan disembelih utk dijadikan makan tengahari







Saturday, 13-Oct-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Raya Puasa 2007 @ Alor Star, KEDAH

1st time raya di rantauan
1st time gak as husband & wife
dengan male cousins
View all 6 photos...
..pada hari tu..
lepas habis semayang raya kat masjid, terus balik rumah..
jap lagi adegan air mata nak mula..jadi..baik isi perut dulu..haha.
tapi masa b'salam2 tu xsempat pulak nak amek gambar..ceh..

dalam pukul 10.00pg, gi raya rumah pak 'id n makcik kiah dulu kat sebelah, lepas tu baru gi rumah pakcik kat alor gunung..sb tiap2 tahun sesi bergambar mesti buat kat situ..
so tahun ni..nampaknya,ada muka baru dalam famili alor star hehehe
(tapi dalam gambar, kak ana ngn bang din takdak la pulak.. tahun ni depa beraya perlis..)

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua... (untuk yang berpuasa penuh saje..hehe)
Maaf ZAHIR dan BATIN dari kami seisi keluarga






Sunday, 10-Jun-2007 19:50 Email | Share | | Bookmark
Kedah Vs Selangor

seat best2 da penuh. tinggal kt bwh je
kimi-pengajur lawatan kali ini
tuan punya kamera
View all 6 photos...
Kimi belanja kami tgk bola mlm tu. Dia turun dari Kedah dengan bas semata2 nak tgk Kedah lwn Sngor. Nasib baik Kedah menang..kalu dak sure balik susah hati..

On the way g Stadium Shah Alam tu, teruk betul jalan. Jam sana sini. Nasib baik da makan awal2. kalu dak kebulur la kami dalam keta. Kami janji jumpa man & hani kat stesen Shell Damansara. Dari situ, kami gi stadium naik satu keta,sb confirm payah nk cari parking.

Bola mula kol 8. Kami sampai 8.20..lambat da la.. suma org da masuk. Pasukan kedah da siap nyanyi lagu negeri da pun.

Ni first time aku tgk bola 'life' kat stadium.. best jugak sebab ramai2 org.. tapi skali ni je kot. sb tak larat nak melangut kepala tgk player yang sayup2 dengan bola yang langsung tak nampak. kalu dalam tv..terang-benderang.

Tapi at least, dpt kenai ngn K.Soley..dpt tgk dekat2 dia kejar bola. Masa mula2 Kimi citer aritu, ingatkan Sollehudin..hehe


Saturday, 21-Apr-2007 21:30 Email | Share | | Bookmark
riang ria di malam minggu

bawak bekal
la..la..laa
hani malas nak layan
View all 6 photos...
Sabtu malam tu, man ngn hani dtg umah dgn bawak makanan yg depa beli kat pasar malam depan rumah kami. Lepas mkn, trus siap2 utk gi karaoke.. ni kira utk rehearse nyanyi masa kenduri depa dua nanti la ni.. Along the way, call put ngn cik yeen utk pegi skali. Sempat pulak singgah KFC kat simpang Jalan Tun Razak, hani tringin whipped potato.. man nak snack plate.. lapo lagi.. aiikk??

Sbnrnya, ni baru first time kami nk gi karaoke berjemaah..hehe. Kiranya suma malu2 lagi laa..
tapi..dah tgh2 cerita.. Put la hero.. abis lagu zaman rock kapak dia balun..



[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net